بهرام عیناللهی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی بیان کرد: زنجیره تهیه دارو و تجهیزات پزشکی فرآیندی است که ارگانها و سازمانهای مختلف در آن مشارکت دارند در واقع از حلقههای مختلفی تشکیل شده که یکی از این حلقهها وزارت بهداشت است. در فرآیند تهیه دارو و تجهیزات پزشکی علاوه بر قوانین تصویب شده توسط مجلس شورای اسلامی سازمانهای مختلف دخیل هستند. برای اینکه بتوانیم هماهنگی بین بخشها ایجاد کنیم قرارگاه تدابیر ویژه دارویی را تشکیل دادیم.
گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس را اینجا بخوانید
وی در ادامه اظهار کرد: این قرارگاه از رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس بانک مرکزی و سازمانهای بیمهگر و نهادهای نظارتی تشکیل شده است و جلسات آن بطور دایم برگزار میشود. هدف اصلی آن نیز پیگیری و تامین نیازهای دارویی و تجهیزات پزشکی است. یکی از بخشهایی که در این حوزه دخیل است گمرک است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه تاکید کرد: اخیراً مشکلی در گمرک رخ داده که حقوق گمرکی مربوط به تجهیزات پزشکی به چهار درصد افزایش یافته بود بدین ترتیب شرکتهای وارد کننده تجهیزات پزشکی نسبت به ترخیص کالاهای خود اقدام نمیکرده است. جلسهای با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی تشکیل شد و این تعرفه از چهار به یک کاهش یافت و اکنون ترخیص تجهیزات پزشکی در حال انجام است. بخشی از مشکلات نیز به تامین ارز باز میگردد که خوشبختانه با برنامه ریزی صورت گرفته فرآیند تامین ارز کاملاً مشخص شده و امیدواریم با اجرای آن تامین ارز صورت گیرد. کاهش بروکراسی مربوط به واگذاری مجوز به صنایع تولید تجهیزات نیز در حال انجام است.
عین اللهی خاطرنشان کرد: دستگاههای نظارتی مالی نیز فعال است حوزه بازرسی وزارت بهداشت به صورت فعالانه کار را پیش برده و تاکنون ۸ شرکت و ۱۵۰ داروخانه به دلیل تخلفات تعطیل شده است.
نظر شما